Roladki wieprzowe z farszem rzodkiewkowym

0 (0 ocen)

Tak przygotowane roladki z pewnością możemy podać na uroczysty obiad,są bardzo smaczne i oryginalne.

Składniki:

  • 300g.szynki wieprzowej
    1 pęczek rzodkiewek (8-9sztuk)
    2 łyżki tartego sera żółtego
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka:
    soli ,pieprzu, curry,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta chili
    wiórki smalcu
    olej do smażenia
    Dodatkowo:nitka

Roladki wieprzowe z farszem rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z farszem 1. Szynkę pokroić w plastry ,rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa.
    Oliwę połączyć z przyprawami ,zalać mięso-wymieszać,odstawić pod przykryciem na 2-3 h.
    W między czasie rzodkiewki pokroić drobno( najpierw cienkie plasterki ,później w kostkę),wymieszać z serem żółty.
    Na każdy plaster mięsa nakładać łyżkę farszu ,zwijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • smażenie 2. Każdą roladkę ,zwinąć nitką,smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju do zmiany koloru.
  • przed pieczeniem 3. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć wiórki smalcu ,przełożyć roladki.
    Piec 40 min w 180st.
    Przed podaniem usunąć nitki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy