Roladki wieprzowe z cukinią

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Smaczne danie główne mięsne. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    1 młoda, mała cukinia
    Musztarda bawarska do smarowania
    Oliwa do oliwek
    Przyprawy: sól ziołowa, pieprz, chili
    1 jajo
    Bułka tarta na panierkę
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym, włóż do plastikowego woreczka i płaskim rondelkiem rozbij mięso. Wyjmij i oprósz z obu stron solą ziołową, pieprzem oraz chili. Posmaruj każdego schabowego musztardą.
  • 2. Cukinię umyj, odetnij końcówki. Za pomocą obieraczki do warzyw tnij cukinię wzdłuż na cienkie, długie plastry (min. 10 szt). Rozgrzej łyżkę oliwy do oliwy i smaż plastry cukinii z obu stron po kilka minut. Miękkie plastry cukinii połóż na środek mięsa. Zawiń w roladkę.
  • 3. Jajko roztrzep i namocz w nim roladki, następnie panieruj w bułce tartej.
  • 4. Olej rozgrzej i smaż roladki z każdej strony na rumiano, zaczynając od strony ze złączeniem – wtedy roladki się nie rozejdą.

Porady

Do smacznych roladków można podać ugotowany makaron ze sosem cukiniowo-grzybowym i sałatką z ogórka i pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować