Roladki wieprzowe z chrzanową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wieprzowe dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Włóż kotlet do woreczka foliowego i za pomocą rondelka z płaskim dnem ubij mięso. Tak zrób z wszystkimi schabowymi. (płaskim rondelkiem dlatego, aby nie, jak tłuczkiem, rozbić mięso)
2.Mięso posól i popierz według gustu. Każdy kawałek mięsa posmaruj chrzanem cytrynowym (bądź zwykłym tartym) i na to połóż jeden plaster sera żółtego. Zawiń mięso w roladkę i oprósz go mąką, włóż do roztrzepanego jajka, później do bułki tartej.
3.Smaż na głębokim, rozgrzanym oleju najpierw stroną złączenia roladki, wtedy się nie rozejdzie.
4.Po usmażeniu położyć roladkę na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odciekł zbędny olej.
5.Podawać według gustu, ja podałam z frytkami i sałatką z pomidora i mozzarelli.
Komentarze