Roladki wieprzowe

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję już ponad 40 lat. Gdy zjedzie się rodzina, do stołu zasiada dziewięć osób. Ta potrawa wszystkim bardzo smakuje.

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
    4 łyżki musztardy
    25 dag wędzonego boczku lub wędzonej słoniny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster lekko rozbijamy, a następnie smarujemy musztardą.
  • Roladki wieprzowe 2. Boczek lub słoninę kroimy w paski i układamy na plastrach mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, ciasno zwijamy i przez środek wbijamy szpikulce lub obwiązujemy nicią. Roladki smażymy na patelni z obu stron, aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować