Roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest łatwe w wykonaniu oraz bardzo smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • 5 dużych plastrów świeżego schabu
    6 dużych pieczarek
    kawałek żółtego sera
    duża cebula
    ogórek kiszony
    sól i pieprz
    czerwona papryka słodka
    bułka tarta
    mąką
    3 jajka
    olej do smarzenia
    czosnek granulowany

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso myjemy , plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. doprawiamy solą ,pieprzem,czerwoną papryka,czosnkiem granulowanym. zostawiamy w lodówce na około godzinę aby mięso przeszło przyprawami. Pieczarki myjemy,obieramy i siekamy na drobną kostkę. cebule obieramy i kroimy drobno. Podsmażamy cebulę z pieczarkami. Można dodać trochę soli do smaku. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach a ogórka na podłużne słupki. na plastry schaby dajemy pieczarki ,ser ,ogórka . Następnie zawijamy i przebijamy wykałaczkami żeby się nie rozwaliły.Obtaczamy roladki w jajku , potem mące ,znów w jajku i potem w bułce tartej . Smażymy na wolnym ogniu aby się nie przypaliły ale dość długo aby były miękkie w środku .

Porady

Podajemy z ziemniakami i surówką .

Komentarze

Podobne przepisy