Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso myjemy , plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. doprawiamy solą ,pieprzem,czerwoną papryka,czosnkiem granulowanym. zostawiamy w lodówce na około godzinę aby mięso przeszło przyprawami. Pieczarki myjemy,obieramy i siekamy na drobną kostkę. cebule obieramy i kroimy drobno. Podsmażamy cebulę z pieczarkami. Można dodać trochę soli do smaku. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach a ogórka na podłużne słupki. na plastry schaby dajemy pieczarki ,ser ,ogórka . Następnie zawijamy i przebijamy wykałaczkami żeby się nie rozwaliły.Obtaczamy roladki w jajku , potem mące ,znów w jajku i potem w bułce tartej . Smażymy na wolnym ogniu aby się nie przypaliły ale dość długo aby były miękkie w środku .
Komentarze