Jestem nauczycielką, więc gdy są wakacje lub ferie, mam sporo czasu,by poeksperymentować w kuchni.Gotowanie dla męża i bliskich sprawia mi wiele radości
60 min
Składniki:
● 1/2 kg schabu
● czerwona papryka
● kiszony ogórek
● mała cebula
● 2 plastry
żółtego sera
● 40 dag krojonych pomidorów (mała puszka)
● pomidor
● zielona część liścia pora
● liść selera
● 2 ziarenka ziela angielskiego
● liść laurowy
● 1/2 pęczka koperku
● sól
● curry
● pieprz
● 2 łyżki oleju
● łyżka zasmażki błyskawicznej
Roladki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w 0,5cm plastry, cienko rozbijamy. Nacieramy solą, pieprzem i curry
2.Ogórka, 1/2 cebuli, 1/3 papryki i ser kroimy paski. Na każdym plastrze mięsa układamy po porcji warzyw i sera, zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Koperek i siekamy.
3.Na patelni rozgrzewamy olej.
Obsmażamy roladki. Następnie
podlewamy niewielką ilością
wody, dodajemy ziele angielskie,
liść laurowy i koperek.
Dusimy. Po 15 minutach odlewamy
do rondelka połowę wywaru Resztę papryki i cebuli,
pomidora oraz liść selera i pora
drobno kroimy. Wkładamy do
rondelka i gotujemy na małym
ogniu. Dodajemy pomidory
z puszki wraz z zalewą. Doprawiamy
solą i pieprzem. Mieszamy
z pozostałym wywarem
i zagęszczamy zasmażką
Komentarze