PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Roladki w galareciehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/23/ce083548794914375957d67a50995910859be93b.jpeg17491114http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/roladki-w-galarecie-2
3 plastry schabu
3 kolorowe papryki
15 dag żółtego sera
natka pietruszki wg uznania
4 jajka
1 litr bulionu
żelatyna
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki w galarecie
1.
Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia.
2.
Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem.
3.
Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę, wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera.
4.
Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu, często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać na półmisku.
5.
Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze