Roladki w galarecie

  • wyświetlono: 8962 |
  • dodany do książki kucharskiej: 28 |
  • polecenia: 0

Roladki w galarecie

beatkaa153
  • 50min

Składniki

3 plastry schabu
3 kolorowe papryki
15 dag żółtego sera
natka pietruszki wg uznania
4 jajka
1 litr bulionu
żelatyna
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki w galarecie

  • 1. Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia.
  • 2. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę, wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera.
  • 4. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu, często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać na półmisku.
  • 5. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_wielkanocny

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane roladki drobiowe w galarecie

Dodane przez: Kalina

Faszerowane roladki drobiowe w galarecie

Lubię bawić się sztuką kulinarną...

Roladki z polędwicy w galarecie

Dodane przez: danusia19671

Roladki z polędwicy w galarecie

Bardzo często na różne okazje przygotowuję...

Mięso z kurczaka w galarecie

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Drobiowe roladki w galarecie

Przystawka jest bardzo efektowna,...

Roladki z jajkiem w galarecie

Dodane przez: jolantagłówka

Roladki z jajkiem w galarecie

TA przystawka obowiązkowo gości...

image-22hwtq7

Dodane przez: anita176

Roladki z chrzanem w galarecie

Pyszna przekąska

Roladki w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Roladki w galarecie

Udko tak samo smaczne jak i pierś...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE