Roladki w galarecie

4.51 (160 ocen)

  • 50 min

Roladki w galarecie

  • 50 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    3 kolorowe papryki
    15 dag żółtego sera
    natka pietruszki wg uznania
    4 jajka
    1 litr bulionu
    żelatyna
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia.
  • 2. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę, wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera.
  • 4. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu, często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać na półmisku.
  • 5. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować