Roladki w galarecie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki z farszem z serkiem i chrzanem

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 8-10 roladek:
    3 jajka
    500ml wrzątku
    1 kostka rosołowa
    4 łyżeczki żelatyny
    1/3 opakowania serka śmietankowego np łaciate na kanapki
    2 łyżki majonezu
    3 łyżeczki chrzanu
    1/3 pęczka koperku
    Szynka najlepiej gotowana (w plastrach) około 16 średnich lub 8 dużych plastrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przekąski

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo zalać zimną wodą i wystudzić.
  • 2. Do wrzątku włożyć kostkę rosołowa i rozpuścić.
  • 3. Do gorącego bulionu dodać żelatynę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać ocet i wymieszać.
  • 4. Obrane jajka rozgnieść widelcem. Dodać Serek śmietankowy, chrzan, majonez i wymieszać.
  • 5. Posiekać Koperek, dodać do farszu. Wymieszać.
  • 6. Na szynkę nałożyć jedną łyżeczkę farszu i zawinąć w roladkę, ułożyć na na półmisku. Każdą roladkę kłaść jedna obok drugiej. Zalać bulionem z żelatyną. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galarety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować