Roladki szynkowe z musem chrzanowym

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Propozycja na imprezę jak i na co dzień

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 10 roladek:

    10 plastrów szynki konserwowej
    10 dkg twarogu półtłustego
    1 czubata łyzka ostrego chrzanu
    Pól kostki masła
    Żelatyna
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki szynkowe z musem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg i masło mielimy w maszynce, następnie dodajemy chrzan (jeżeli jedna łyżka to za mało dodajemy drugą) i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku (masa ma mieć pikantny smak).
  • 2. Aby wyszła nam dobra żelatyna proponuje ugotować wywar na skrzydełku przyprawionym solą, pieprzem i kostka rosołowa drobiowa lub wołową - co kto lubi :)
  • 3. Po przygotowaniu żelatyny rozprowadzamy cienką warstwę musu na plastrze szynki i zwijamy w rulonik
  • 4. Układamy na głębokim półmisku, dekorujemy i zalewamy żelatyną. Wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia żelatyny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować