ROLADKI Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne,delikatne roladki, które przyrządziłam na przyjęcie z okazji drugiej rocznicy ślubu.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 10 ROLADEK:1 bakłażan, dwa 150 gramowe twarożki pomidorowe, 6-7 suszonych pomidorów, 8 oliwek, sól, pieprz, łyżka oliwy z oliwek, kilka listków świeżej bazylii

Roladki z grillowanego bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy na cienkie plasterki, solimy z obu stron i odstawiamy na pół godz. aby puścił sok. Płuczemy plasterki pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Skrapiamy oliwą i grillujemy na grillu, bądź na patelni grillowej na złoty kolor.
  • 2. Pomidorki, oliwki i bazylię kroimy drobniutko i mieszamy z twarożkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. tak uzyskana masę nakładamy na grillowane plasterki bakłażana i zwijamy w roladki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy