Roladki śledziowe z sałatką warzywną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Połączenie śledzia z tradycyjną sałatką warzywną.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 10 wymoczonych płatów śledziowych

    4 jajka ugotowane na twardo
    2 ugotowane marchewki
    4 ogórki kiszone
    łyżeczka kaparów
    natka pietruszki
    pieprz kolorowy

    2 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy
    100 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Roladki śledziowe z sałatką warzywną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. Wymoczone płaty śledziowe osuszamy.
  • sałatka 2. Warzywa i jajka kroimy drobną kostkę. Natkę siekamy. Kapary dodajemy w całości. Do warzyw dodajemy majonez, musztardę i miękkie masło. Mieszamy. Doprawiamy do smaku zmielonym kolorowym pieprzem.
  • śledź 3. Płaty śledziowe układamy na foli spożywczej. Jeden płat smarujemy sałatką warzywną.
  • śledź 4. Przykrywamy drugim płatem.
  • śledź 5. Ściśle owijamy folią spożywczą. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

    Przed podaniem roladki warto schłodzić przez 15-20 minut w zamrażarce, żeby ładnie je pokroić w plastry. Podajemy przybrane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować