REKLAMA

Roladki drobiowe zapiekane pod serowo-jajeczną pierzynką

wyświetlono: 269 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Tradycyjne, mięsne roladki zapiekłam pod ​serowo-jajeczną pierzynką. Do tego ryż lub kasza i mamy smakowity obiad dla całej rodziny :)

opublikowany: 28.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    6 płatów konserwowej papryki czerwonej
    3 ogórki konserwowe
    150 g sera żółtego
    4 jajka
    2-3 łyżki śmietany
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka kurkumy
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błonek. Przekrój na sześć równych plastrów. Każdy plaster rozbij, oprósz solą i pieprzem. Paprykę osącz z zalewy, ogórki przekrój wzdłuż na pół. Na plastrze schabu układaj po jednej papryce i połówce ogórka. Zwiń ciasno w roladkę.
  • 2. Naczynie do zapiekania lekko natłuść i wyłóż roladki obok siebie (wyjdzie 6). W miseczce roztrzep jajka, dodaj starty żółty ser, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kurkumę, sól i pieprz. Wymieszaj i zalej roladki. Całość piecz ok.35-40 minut w 180 st. do zrumienienia wierzchu.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: gotowanietoproste gotowanietoproste

Warzywa Zapiekane Pod Pierzynką Ziemniaczaną

Danie proste, szybkie, tanie i naprawdę smaczne :)

kategoria: bezy Zapiekanki opublikowany: 18.03.2018 | wyświetlono: 1049 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE