Roladki serowe

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To najczęściej robiona i najbardziej lubiana przystawka w moim domu. Doskonale sprawdza się również na wszelkich imprezach.

Składniki:

  • Na 15 roladek:
    ● 2 serki topione (najlepiej ementaler)
    ● pęczek szczypiorku
    ● 5 plastrów szynki konserwowej
    ● 15 plastrów żółtego sera bez dziur
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Roladki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek myjemy i drobno
    siekamy. Szynkę kroimy
    w drobniutkie kawałki.
    Wszystko mieszamy z serkami
    topionymi i dokładnie ucieramy
    na jednolitą masę.
  • 2. Każdy plaster żółtego sera
    smarujemy warstwą serowej
    masy i zwijamy w roladkę.

Porady

Jeśli mamy więcej szczypiorku, przed krojeniem można trochę odłożyć i wykorzystać do zawiązania roladek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować