Roladki schabowe ze szpinakiem i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Od czasu, gdy je pierwszy raz przygotowałam, moi bliscy je uwielbiają

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg schabu

    · opakowanie mrożonego szpinaku

    · 3 ząbki czosnku

    · 100 g słonecznika

    · 200 g mozzarelli

    · Sól, pieprz, vegeta

    · Olej rzepakowy do smażenia

Roladki schabowe ze szpinakiem i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej olej. Wyłóż szpinak i smaż do rozmrożenia, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz dopraw do smaku.

    Schab podziel na mniejsze części i każdą cienko roztłucz. Natrzyj delikatnie vegetą. Wyłóż masę szpinakową, a następnie, na wierzch zetrzyj mozzarellę. Zawiń roladki i zepnij wykałaczkami.

    Smaż z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy