Roladki schabowe ze szpinakiem i czosnkiem oraz żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu cieniutko rozbijamy. Szpinak podsmażamy na łyżce oleju i na małym ogniu, dodajemy drobno posiekany czosnek i przyprawy sól oraz pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Plastry schabu oprószamy sola i pieprzem, kładziemy na każdy plaster sera żółtego, a ser smarujemy szpinakiem.
2.Każdy plaster schabu zwijamy jak naleśniki na krokiety i związujemy.
3.Na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju obsmażamy na rumiani nasze roladki. Gdy są podsmażone, zmniejszamy ogień na min.i przykrywamy i tak ok.10 min dusimy. Do wytrąconego sosu dodajemy 5 łyżek wody i mieszamy z sosem który się wytrącił - doprawiamy do smaku i 5 min.dusimy pod przykryciem. Możemy też go nico zagęścić odrobiną mąki.
Komentarze