ROLADKI SCHABOWE ze SZPINAKIEM i CZOSNKIEM oraz ŻÓŁTYM SEREM

4.5 (152 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

pyszne danie, które wspaniale smakuje tak jak i pięknie się też prezentuje, proste w wykonaniu oraz tanie

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab 6 plastrów
    szklanka rozdrobnionego szpinaku
    3-4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    ser żółty w plasterkach 10-15 dag
    szklanka ryżu
    250 g mrożonki meksykańskiej
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Roladki schabowe ze szpinakiem i czosnkiem oraz żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI SCHABOWE ze SZPINAKIEM i CZOSNKIEM oraz ŻÓŁTYM SEREM 1. Plastry schabu cieniutko rozbijamy. Szpinak podsmażamy na łyżce oleju i na małym ogniu, dodajemy drobno posiekany czosnek i przyprawy sól oraz pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Plastry schabu oprószamy sola i pieprzem, kładziemy na każdy plaster sera żółtego, a ser smarujemy szpinakiem.
  • ROLADKI SCHABOWE ze SZPINAKIEM i CZOSNKIEM oraz ŻÓŁTYM SEREM 2. Każdy plaster schabu zwijamy jak naleśniki na krokiety i związujemy.
  • ROLADKI SCHABOWE ze SZPINAKIEM i CZOSNKIEM oraz ŻÓŁTYM SEREM 3. Na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju obsmażamy na rumiani nasze roladki. Gdy są podsmażone, zmniejszamy ogień na min.i przykrywamy i tak ok.10 min dusimy. Do wytrąconego sosu dodajemy 5 łyżek wody i mieszamy z sosem który się wytrącił - doprawiamy do smaku i 5 min.dusimy pod przykryciem. Możemy też go nico zagęścić odrobiną mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować