Roladki schabowe z sałatą i pokrzywą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki mięsne z pokrzywą chodziły za mną od dawna że będzie pysznie to wiedziałam bo pokrzywa często gości u mnie w różnych daniach.To wiosenna odważna propozycja dla smakoszy niebanalnych dań!

  • 30 min

Składniki:

  • Roladki:
    5 plastrów schabu
    5 liści sałaty masłowej
    5 płaskich łyżeczek pesto bazyliowego
    garść liści młodych pokrzyw
    5 plastrów sera mozzarella
    sól i pieprz do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    1/2 szklanki sezamu
    1/2 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z sałatą i pokrzywą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-120jacu 1. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozbijamy na cienkie kotlety tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy z jednej strony.Smarujemy mięso równomiernie bazyliowym pesto.Pokrzywy sparzamy wrzątkiem- nie moczymy w wodzie! osączamy na sicie, rozkładamy na posmarowanych roladkach po liściu sałaty, ser mozzarella oraz pokrzywy.
  • image-1j1uytl 2. Zawijamy roladki w ciasne rulony, panierujemy w mące pszennej, rozkłóconym jajku oraz bułce wymieszanej z sezamem.Na koniec smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto.Podajemy z frytkami z piekarnika lub gotowanymi ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Schab Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować