Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

propozycja na niedzielny obiad ,roladka z gorgonzolą i sałatą,

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • schab bez kości 4 kotlety
    ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
    sałata masłowa 4 liście
    pieprz czarny mielony do smak
    sól do smaku
    masło 4 łyżeczki

    pure:

    rabarbar 3 łodygi
    olej 1 łyżka
    chili Prymat 1/2 łyżeczki
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PURE Z RABARBARU :

    umyte łodygi rabarbaru pokroić w kostkę ,na patelni rozgrzać olej,dodajemy rabarbar,jak rabarbar zmięknie ,odstawiamy do ostudzenia,a następnie miksujemy,doprawiamy.
  • 2. ROLADKI:
    Mięso umyć i ubić ,posypać solą i pieprzem ,liście sałaty umyć i osuszyć ,na plastrach mięsa układać po jednym liściu sałaty i pokruszyć ser ,zwijać w roladki ,układać w naczyniu do pieczenia ,i piec 1 godz. w 170 stopniach ,po upieczeniu pokroić na porcje ,podawać na pure z rabarbaru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Schab Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować