Roladki schabowe z ryżem i marynowana papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczne i kolorowe bo nadziane ryżem białym papryka marynowana i serem żótym-sa urozmaiceniem tradycyjnych schabowych -polecam,

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 większych plastrów schabu
    mleko do namoczenia mięsa
    ryz biały około 150 g
    kilka kawałkow marynowanej czerowej paryki pokrojone w cienkie paski
    kilka plasterków sera żóltego
    jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    wykałaczki
    olej do smażenia



    sól,
    pieprz do smaku
    bułka tarta
    jajko
    wykałaczki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z ryżem i marynowana papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
    Paprykę marynowana pokroić w cienkie paski.
    Ser pokroić w cienkie paski.

    Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć sola i pieprzem .Można je namoczyć w mleku- bedą bardziej soczyste.
    Na każdej porcji schabu ułożyć najpierw ser żółty i paprykę a następnie umieścić ryż w takiej ilości żeby mięso swobodnie mozna było zwinąć.
    Roladki zwinąć , pospinać wykałaczkami.
    Obtoczyć najpierw w rozbebłanym jajku a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać z ulubionymi dodatkami , smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Mięso Ryż Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0ig9r2s

4.5 (165 ocen)

Zdobywca nagrody

ROLADKI SCHABOWE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

Magster Smaczny obiad, 60 min

To może cię zainteresować