Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

4.49 (168 ocen)

Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    300 g pieczarek
    3 cebule
    100 g sera feta
    2 jajka
    Bułka tarta
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.
    Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować