Roladki schabowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

Pyszne mięso do obiadu.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    czosnek granulowany

    Farsz:
    30 dag pieczarek
    2 cebulki
    2 łyżki masła
    sól
    świeżo zmielony pieprz

    Panierka:
    2 jajka
    1,5 szkl bułki tartej

    olej do smażenia

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Dodać starte na grubych oczkach pieczarki i smażyć do odparowania soków. Doprawić do smaku, ostudzić.
  • 2. Mięso rozbić na cienkie płaty. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie ułożyć porcję farszu i zwijać w roladki. Można spiąć wykałaczkami aby się nie rozpadały. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na głębszym oleju, następnie przełożyć do głębszej patelni/rondla i smażyć jeszcze ok 10 minut pod przykryciem, obracając je co jakiś czas. Po usmażeniu wyjąć wykałaczki i podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy