Roladki schabowe z pieczarkami

4.5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny obiad dla rodzinki ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8 kotlety schabowe
    0.50 dag pieczarek
    2 cebule
    sól, pieprz, musztarda, tłuszcz do smażenia
    ew. 8 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę zeszklić na patelni, po chwili dodac pokrojone w drobne kawałki pieczarki i dusić aż do odparowania wody. Na koniec doprawić pieczarki solą i pieprzem do smaku. Kotlety rozbić na cienkie placki, popieprzyć i posolić, lekko posmarować musztardą z jednej strony( położyć ser), nałożyć pieczrki zwinąć i związać nicia lub wykałaczkami. Smażyć na dużym ogniu do zrumienienia potem zalać wodą i dusić na małum ogniu ok 40 minut ( lub też można w naczyniu żaroodpornym w piekarniku). Sos Zagęścić 3 łyżkami mąki rozpuszczonej w pół szklanki wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować