Roladki schabowe z parówka

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszne danie, które polecam!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 60-70 dkg schabu
    2 duże cebule
    3 pomidory
    3 marchewki
    1 papryka
    8 pieczarek
    1 łyżeczka vegety
    1 łyżka majeranku
    Przyprawy:sól, pieprz, papryka słodka...
    Olej do smażenia
    Mąka

    Nadzienie do schabu:
    Musztarda
    Ser żółty w plastrach
    3-4 Parówki
    1/2 Papryki

    Wykałaczki!
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z parówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory z cebula 1. Cebule obieramy,myjemy,kroimy w pół plastry i dusimy w garnku z dodatkiem oleju. Pomidor sparzamy,obieramy ze skórki,kroimy i wrzucamy do garnka.
  • Cebula,pomidor z dodatkiem marchewki 2. Gdy pomidor puści już wodę dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach mieszamy i dalej dusimy.
    Pieczarki i paprykę myjemy,kroimy w kawałki i smażymy na patelni przez 5-7 min i dodajemy całośc do garnka,przyprawiamy wedle gustu i przez chwile jeszcze gotujemy.
  • 3. Schab kroimy na 8 kawałków,rozbijamy,przyprawiamy sola i odstawiamy do lodówki. Papryke myjemy i kroimy w paseczki. Parówki obieramy i każda kroimy na 2-3 cześci (w zależności od wielkości rozbitego schabu).
  • Schab zawijany 4. Na schab wyciskamy kleks musztardy,rozsmarowujemy kładziemy kawałek sera żółtego,parówkę i paprykę zawijamy i nakłuwamy wykałaczką.
    Schab obtaczamy w mące, smażymy z każdej strony aż się trochę zrumieni i przekładamy do brytfanki( albo do blachy).
    Warzywa z garnka wykładamy na roladki i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 150° C na 15-20min. Około 5 min przed podaniem kładziemy ser żołty.
  • Roladki z kopytkami 5. Podajemy np: z Kopytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować