Roladki schabowe z orzechami i grzybami suszonymi

4.5 (198 ocen)

Pyszne danie, które świetnie smakuje na co dzień i od święta.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
    6-8 pomidorów suszonych
    10 grzybów suszonych
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    bułka tarta do panierowania
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z orzechami i grzybami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby namocz i ugotuj 1. Grzyby zalej wodą i mocz (najlepiej całą noc). Ugotuj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miseczki razem z posiekanymi orzechami, natką pietruszki i przekrojonymi, suszonymi pomidorami. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
  • farsz rozłóż na schabie 2. Schab umyj, rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotowany farsz rozłóż na plastrach schabu i zwiń w roladki (w razie konieczności zepnij wykałaczkami).
  • roladki usmaż na złoty kolor 3. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż roladki nabiorą złotego koloru. Podawaj np. z ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować