Roladki schabowe z orzechami

4.48 (144 ocen)

  • 30 min

Smaczne kotllety w innej odsłonie

  • 30 min

Składniki:

  • 800 g schabu
    60 g orzechów włoskich
    2 żółtka
    1 jajko
    2 płaskie łyżki masła (temp. pokojowa)
    2 łyżki chrzanu tartego
    2 łyżki tartego parmezanu
    bułka tarta do panierowania
    pieprz,sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Roladki schabowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i rozbić je tłuczkiem.
    Każdy kotlet posolić, popieprzyć o na chwilę odstawić.
    W miseczce roztrzepać 2 żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan
    i dokładnie wymieszać.
    Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i zwinąć w roladki.
    Spiąć wykałaczką.
    Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Parmezan Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować