SCHABOWE INACZEJ.... BO NADZIANE POREM PIECZARKAMI , JAJKIEm I SEREM-TO PYSZNE , SOCZYSTE DANIE NA OBIAD.POLECAM.
50 min
Składniki:
OKOŁO 1\2 kg. schabu bez kości
30 dag pieczarek
1 sredni por- jasna część
5-7 dag sera zółtego
3 jajka ( 2 jajka na panierke , 1 jajko nadzenie)
bułka tarta do panierowania
sól ,
pieprz
czosnek granulowany
olej do smażenia
wykałaczki
Roladki schabowe z nadzeniem porowo-pieczarkowym z serem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Farsz:
Pieczarki oczyścic , opłukac i pokroic w półplasterki. Pora pokroić w paski i smażyć wraz z pieczrkami na rozgrzanym oleju. Wbic jajko, dodać starty na tarce ser żółty i połączyc składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
2. Schab po opłukaniu i osuszeniu pokroic na porcje . Kolejno układać na desce, przykryć folią spożywczą i rozbijac tłuczkiem z obu stron. Posolić, posypać pieprzem, sola i czosnkiem
Na kazdy kotlet nakładac po łyzce farszu, zwijac i spiąć wykałaczką.
3. Roztrzepać 2 jajka w miseczce, na tacy rozsypać bułkę tartą.
Roladki zanurzać w jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Usmażone przełozyć do naczynia żaroodpornego. Pięc w rozgrzanym piekarniku pod przykryciem przez 15 minut..Podawac z ulubiona sałatka.Smacznego.
Komentarze