Roladki schabowe z nadzeniem porowo-pieczarkowym z serem i jajkiem

4.5 (190 ocen)

  • 50 min

SCHABOWE INACZEJ.... BO NADZIANE POREM PIECZARKAMI , JAJKIEm I SEREM-TO PYSZNE , SOCZYSTE DANIE NA OBIAD.POLECAM.

  • 50 min

Składniki:

  • OKOŁO 1\2 kg. schabu bez kości
    30 dag pieczarek
    1 sredni por- jasna część
    5-7 dag sera zółtego
    3 jajka ( 2 jajka na panierke , 1 jajko nadzenie)
    bułka tarta do panierowania
    sól ,
    pieprz
    czosnek granulowany
    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z nadzeniem porowo-pieczarkowym z serem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Farsz:
    Pieczarki oczyścic , opłukac i pokroic w półplasterki. Pora pokroić w paski i smażyć wraz z pieczrkami na rozgrzanym oleju. Wbic jajko, dodać starty na tarce ser żółty i połączyc składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
    2. Schab po opłukaniu i osuszeniu pokroic na porcje . Kolejno układać na desce, przykryć folią spożywczą i rozbijac tłuczkiem z obu stron. Posolić, posypać pieprzem, sola i czosnkiem
    Na kazdy kotlet nakładac po łyzce farszu, zwijac i spiąć wykałaczką.

    3. Roztrzepać 2 jajka w miseczce, na tacy rozsypać bułkę tartą.
    Roladki zanurzać w jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Usmażone przełozyć do naczynia żaroodpornego. Pięc w rozgrzanym piekarniku pod przykryciem przez 15 minut..Podawac z ulubiona sałatka.Smacznego.




    u.

Porady

8 roladek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować