Roladki schabowe z mozzarellą i filetem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć, rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą, pieprzem,curry, papryką, natrzeć czosnkiem wyciśniętym przez praskę.
Mozzarellę pokroić w plastry, fileta w paski.
Na gotowe kotlety ułożyć po plasterku sera, pasku fileta i gałązce pietruszki. Następnie powoli ciasno zwinąć w roladkę. Zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy ok. 40-45 min w temperaturze 180-190 °C.
Około 10 min przed końcem można roladki lekko rozwinąć aby się zrumieniły. Smacznego!
Porady
Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych roladek. Takie roladki możemy podać w całości do obiadu lub pokroić w plasterki i podać jako przystawkę.
Komentarze