Roladki schabowe z jarmużem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Całkiem łatwy do zrobienia, i niezbyt czasochłonny sposób na wykwintny niedzielny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    4 spore kotlety schabowe
    250g mozzarelli
    400g świeżego jarmużu
    3 ząbki czosnki
    1 szalotka
    1 jajko
    ½ szklanki płatków owsianych
    2 łyżki mąki
    masło klarowane
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy, i rozklepujemy na możliwie najcieńsze kotlety. Oprószamy je solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni smażymy szalotkę do momentu zeszklenia, i dodajemy jarmuż. Podsmażamy wszystko przez ok 10min, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Lekko solimy.
  • 3. W miseczce rozkłócamy jajko ze szczyptą soli. Na talerzu mieszamy płatki i mąkę.
  • 4. Na rozklepane kotlety układamy przesmażony jarmuż i plasterki mozzarelli. Zawijamy je ciasno, formując roladki i panierujemy.
  • 5. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło, i obsmażamy roladki z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru. W tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  • 6. Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 10min.
  • 7. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować