Roladki schabowe z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, osuszamy, i rozklepujemy na możliwie najcieńsze kotlety. Oprószamy je solą i pieprzem.
2.Na patelni smażymy szalotkę do momentu zeszklenia, i dodajemy jarmuż. Podsmażamy wszystko przez ok 10min, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Lekko solimy.
3.W miseczce rozkłócamy jajko ze szczyptą soli. Na talerzu mieszamy płatki i mąkę.
4.Na rozklepane kotlety układamy przesmażony jarmuż i plasterki mozzarelli. Zawijamy je ciasno, formując roladki i panierujemy.
5.Na patelni rozgrzewamy klarowane masło, i obsmażamy roladki z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru. W tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
6.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 10min.
Komentarze