Roladki schabowe z fetą i ogórkiem zielonym

4.5 (164 ocen)

  • 60 min

Bardzo fajna i pyszna propozycja na schab przygotowana na patelni grillowej,serdecznie zapraszam:)))

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    sól,pieprz do smaku

    Farsz:

    5 cm pora
    4 gałązki mięty
    1 ząbek czosnku
    70 g fety
    2 ogórki gruntowe
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z fetą i ogórkiem zielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczką,przełożyć do miski. Miętę oskubać z gałązek i opłukać pod woda. Osuszyć i drobniutko i dodać do pora. Ogórki umyć,osuszyć i obrać. Następnie przekroić na pół i wydrążyć nasiona,odrzucić je. Resztę ogórka pokroić w malutką kostkę i dodać do miski. Ser zetrzeć na drobnych oczkach,obrany czosnek także. Doprawić pieprzem ( sól jest zbędna ponieważ feta jest dosyć słona). Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek Dobrze wymieszać składniki farszu i odłożyć na kwadrans do lodówki.
  • 2. Roladki: W między czasie mięso umyć,osuszyć i oprószyć z obu stron sola i pieprzem. Na każdym płacie rozsmarować połowę farszu i zwinąć płat w roladkę. Dla pewności spiąć wykałaczkami. Patelnię grillową za pomocą ręcznika papierowego posmarować oliwą i dobrze rozgrzać. Grillować mięsko z obu stron na rumiano. Przed podaniem odsączyć chwilę na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować