2-4 kotlety schabowe,
2-4 plasterki sera żółtego,
2-4 paseczki dyni,
½ czerwonej papryki,
½ żółtej papryki,
3-4 pomidory,
1 mała cebula,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku,
olej do smażenia,
Roladki schabowe z dynią i papryką w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy i podsmażamy. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę (zostawiamy po paseczku do roladek). Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, dusimy na małym ogniu około 45 min, co jakiś czas mieszając.
Rozbite kotlety posypujemy solą i pieprzem. Układamy po plasterku żółtego sera, paseczku dyni, papryki czerwonej i żółtej, zawijamy roladkę. Obsmażamy z obu stron zaczynając od strony łączenia mięsa aby roladka nam się nie rozwinęła.
Na dnie naczynia żaroodpornego kładziemy duszone warzywa i układamy roladki, przykrywamy naczynie. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 30 min. Ok. 5 min przed końcem ściągamy przykrycie, na roladkach kładziemy po plasterku sera. Smacznego!
Komentarze