Roladki schabowe z boczkiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdzają się jako dania obiadowe lub jako przekąska:)

  • 60 min

Składniki:

  • cienkie plastry schabu ok. 10 szt. (w zależności ile chcemy uzyskać roladek)
    cienkie plastry boczku lub bekonu wędzonego - tyle ile chcemy roladek
    jajka- po jednym na każdą roladkę
    olej do smażenia
    sól, papryka ostra,pieprz biały mielony,curry do smaku
    musztarda

Roladki schabowe z boczkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-060m3os 1. Plastry schabu roztłuc, każdy plaster posmarować musztardą i natrzeć przyprawami
  • image-14mgk6g 2. Jajka ugotować na twardo, boczek pokroić w cienkie plastry
  • image-2943rk3 3. Na każdy płat schabu położyć jeden plaster boczku i jedno jajko i uformować roladki, obwiązać je nićmi
  • image-0ktdkuo 4. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim roladki, obracając je ze wszystkich stron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy