Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe)

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna propozycja na dość szybki i troszkę urozmaicony obiad. Roladki są miękkie, soczyste i kuszą swym smakowitym aromatem. Posiadają ziołową nutę, która idealnie współgra z całością dania.

  • 45 min

Składniki:

  • (6 sztuk)
    6 plastrów schabu
    1 łyżka ziół prowansalskich (płaska)
    sól, pieprz
    Farsz:
    6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego)
    6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich o smaku chorizo)
    6 strąków fasolki szparagowej zielonej
    6 strąków fasolki szparagowej żółtej
    1 cebula
    musztarda ziołowa
    Dodatkowo:
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia - idealnie sprawdzi się rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tlkn20 1. Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju.
    Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie.
  • image-1v48n9l 2. Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.
  • image-01e4m2u 3. Każdy plaster mięsa posmarować odrobiną musztardy, położyć boczek i na jednym z końców: 1/6 cebuli, oba rodzaje fasoli (po 1 strąku) oraz kawałek kabanosa.
    Całość ściśle zrolować.
  • image-0uln290 4. Każdą roladkę kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej.
  • image-07ybhic 5. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Olej Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować