Pyszna propozycja na dość szybki i troszkę urozmaicony obiad. Roladki są miękkie, soczyste i kuszą swym smakowitym aromatem. Posiadają ziołową nutę, która idealnie współgra z całością dania.
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju.
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie.
2.Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.
3.Każdy plaster mięsa posmarować odrobiną musztardy, położyć boczek i na jednym z końców: 1/6 cebuli, oba rodzaje fasoli (po 1 strąku) oraz kawałek kabanosa.
Całość ściśle zrolować.
4.Każdą roladkę kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej.
5.Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym).
Komentarze