Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki ze schabu z rozgniecionym bobem i wędzonym twarogiem, a wszystko to otulone plasterkami boczku. Polecają się na niedzielny obiad ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    200 g bobu
    50 g twarogu wędzonego
    1 cebula
    300 g wędzonego boczku w plasterkach
    1/2 szklanki mleka
    sól
    pieprz czarny
    olej rzepakowy czosnkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab 1. Plastry schabu cienko rozbić i włożyć do zimnego mleka. Odstawić do lodówki na parę godzin albo najlepiej na całą noc. Wyjąć z mleka, osuszyć i oprószyć solą z pieprzem.
  • Pasta z bobu 2. Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Gotować 10 minut sprawdzając czy jest miękki. Jeżeli bób jest młody, czas gotowania jest krótszy. Po odsączeniu, przepłukać zimną wodą i przestudzony obrać z łupinek.

    Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju czosnkowym. Dodać do ugotowanego bobu i razem z twarogiem rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem. Pastę z bobu rozłożyć na rozbitym mięsie i zwinąć w rulonik, najlepiej wzdłuż dłuższego boku.
  • Roladki z bobem 3. Mięso owinąć szczelnie cienkimi plasterkami boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie gotowe. Boczek powinien mocno się przyrumienić. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować