Roladki schabowe w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 50 min

Propozycja obiadowa - roladki wieprzowe nadziewane pieczarkami z żółtym serem w pomidorowym sosie z dodatkiem kaszy gryczanej.

  • 50 min

Składniki:

  • • 4 plastry schabu
    • olej do smażenia
    Farsz
    • kilka dużych pieczarek
    • 100 g sera żółtego
    • sól, pieprz, zioła prowansalskie
    • 2 łyżki masła
    Sos
    • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
    • 2 łyżki śmietany
    • 1 serek topiony śmietankowy 100 g
    • sól, pieprz do smaku

Roladki schabowe w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso rozbić, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.
    • Rozgrzać masło i obsmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki, poddusić i odparować wodę.
    • Przestudzić i dosypać ser żółty starty na tarce.
    • Na plastry schabu rozłożyć farsz i zwijać roladki. Pospinać wykałaczkami.
    • Roladki obsmażyć na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
    • Pomidory zagotować, dodać śmietanę, serek i mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić.
    • Sosem zalać roladki schabowe i piec 30 minut w temperaturze 180 st.C.

Porady

Podawać roladki z kaszą gryczaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy