Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym

4.5 (169 ocen)

Roladki świetnie nadają się na niedzielny obiad. Mojej rodzince bardzo smakują :)

Składniki:

  • 70 dag schabu bez kości
    40 dag łopatki wieprzowej
    cebula
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Roladki schabowe nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na kotlety, rozbić je, doprawić solą i pieprzem. Łopatkę wieprzową zmielić wraz z małą cebulą. Również doprawić przyprawami i wyrobić na jednolitą masę.
  • 2. Na kotlety schabowe nakładać mielony farsz i zwijać w roladki. Można spiąć mięso wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Następnie przełożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Podawać z surówką i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować