Roladki schabowe na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przełom czerwca i lipca z niczym tak bardzo mi się nie kojarzy jak z bobem. Dlatego też postanowiłam dodać go do kotletów i wyszły pyszne, sycące roladki. Zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    120 g bobu
    1 łyżka koperku
    40 g sera żółtego
    sol,pieprz, płatki chili
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Roladki schabowe na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Bób ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić i obrać z łupin. Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać starty na drobnych oczkach ser żółty oraz koperek. Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami chilii.
  • nałożyć farsz 2. Mięso umyć, osuszyć i rozbić na płaski płat. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić farsz na pół i rozłożyć każdą porcję na mięsie. Zwinąć w roladkę.


    Jajko roztrzepać. Roladki maczać w jajku, panierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano i do wysmażenia mięsa, kontrolować aby nie przypalić panierki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować