Przełom czerwca i lipca z niczym tak bardzo mi się nie kojarzy jak z bobem. Dlatego też postanowiłam dodać go do kotletów i wyszły pyszne, sycące roladki. Zapraszam:)
45 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe bez kości
120 g bobu
1 łyżka koperku
40 g sera żółtego
sol,pieprz, płatki chili
1 jajko
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Roladki schabowe na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bób ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić i obrać z łupin. Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać starty na drobnych oczkach ser żółty oraz koperek. Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami chilii.
2.Mięso umyć, osuszyć i rozbić na płaski płat. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić farsz na pół i rozłożyć każdą porcję na mięsie. Zwinąć w roladkę.
Jajko roztrzepać. Roladki maczać w jajku, panierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano i do wysmażenia mięsa, kontrolować aby nie przypalić panierki. Smacznego!
Komentarze