roladki schabowe inaczej

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Schab w połączeniu z farszem orzechowo - chrzanowym to wyjątkowo udane połączenie smaków i aromatów :)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu na kotlety
    2 żółtka
    1,5 garści drobno posiekanych orzechów włoskich
    3 - 4 płaskie łyżki tartego chrzanu (dałam taki ze słoiczka)
    2 płaskie łyżki miękkiego masła
    pieprz, sól
    rozkłócone jajo do namaczania
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.
    Orzechy wymieszać z żółtkami, chrzanem, masłem na jednolitą masę (ma być papkowata i dość gęsta).
    Farszem smarować kotlety, zawijać ściśle, panierować najpierw w jaju, potem w bułce, smażyć na złoto.
    .

Porady

Jeśli obawiamy się, że roladki nam się "rozlecą", można spiąć je np wykałaczkami, u mnie jednak nie było takiej potrzeby, bo wszystko ładnie się trzymało.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Orzechy Schab Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować