Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i parówką

0 (0 ocen)

Soczyste roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą i parówką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe, podane z ryżem czy pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    4 parówki
    20dag pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki ketchupu
    Sól, pieprz
    Tymianek
    Oliwa

Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić.

  • 2. Kotlety umyć, osuszyć, cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Na każdy plaster mięsa nakładać kawałek parówki, następnie porcję farszu pieczarkowego i zwijać ciasno - roladkę można wiązać nitką lub spiąć wykałaczkami.
  • 3. Roladki odsmażyć na oliwie z każdej strony, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, i zapiekać 30-35 min. w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy