Soczyste roladki schabowe faszerowane pieczarkami z cebulą i parówką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe, podane z ryżem czy pieczonymi ziemniakami.
Roladki schabowe faszerowane pieczarkami i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić.
2.Kotlety umyć, osuszyć, cienko rozbić. Musztardę wymieszać z ketchupem i rozsmarować na rozbitych płatach. Na każdy plaster mięsa nakładać kawałek parówki, następnie porcję farszu pieczarkowego i zwijać ciasno - roladkę można wiązać nitką lub spiąć wykałaczkami.
3.Roladki odsmażyć na oliwie z każdej strony, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, i zapiekać 30-35 min. w 180 stopniach.
Komentarze