Roladki schabowe

5 (156 ocen)

Wymyślony obiadek :)

Składniki:

  • 2 kg schabu
    20 dkg sera żółtego
    2 ogórki kiszone
    20 plasterków boczku wędzonego
    1 papryka
    2 jajka
    sól, pieprz
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka przed zrolowaniem 1. Schab pokroić w plasterki i rozbić. Na plasterku schabu ułożyć po plasterku boczku, sera żółtego, ogórka i papryki. Roladki zawijać i panierować w mące, roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i na końcu w bułce. Obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, a następnie zapiec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować