Roladki schabowe

5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim rodzinnym domu takie roladki zawsze robiła mama, teraz ja spróbowałem zaserwować jemojej rodzinie. Nawet niejadki, nieprzepadające za mięsem, zajadały je ze smakiem.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 5-6 ogórków kiszonych
    ● 6-7 plastrów sera żółtego
    ● 6-7 plastrów wędliny (szynki)
    ● olej
    ● bułka tarta
    ● majeranek
    ● ciemny sos do pieczeni
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy
    przez folię tłuczkiem,
    solimy z obu stron. Na każdy
    plaster mięsa kładziemy ser.
  • Roladki schabowe 2. Na ser kładziemy plaster
    wędliny i dwa podłużne plastry
    ogórka. Zwijamy mięso w roladki,
    spinamy wykałaczkami.
  • Roladki schabowe 3. Roladki posypujemy majerankiem,
    oprószamy bułką.
  • Roladki schabowe 4. Obsmażamy z każdej strony
    na gorącym oleju, by lekko się
    zrumieniły, a potem dusimy około 30 minut. Sprawdzamy, czy
    są miękkie. Ciemny sos do pieczeni
    przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu. Roladki
    polewamy gorącym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować