Roladki schabowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne roladki schabowe z boczkiem, papryką i ogórkiem kiszonym.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 plastrów schabu
    100 g boczku wędzonego w plastrach
    5 małych kiszonych ogórków
    1 czerwona papryka
    musztarda
    sól ,pieprz
    1 łyżka oleju
    1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego do potraw
    wykałaczki

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy a następnie rozbijamy każdy kotlet tłuczkiem oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kiszone przekrajamy na pół. Paprykę myjemy i wyjmujemy z niej pestki a potem kroimy w cienkie plasterki. Na rozbity kotlet nakładamy odrobinę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie. Z jednej strony układamy ściśle obok siebie 2 plasterki papryki, pół ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy