Roladki rybne ze szpinakiem i wędzonym twarogiem

0 (0 ocen)

"Wymodziłam" coś co okazało sie strzałem w dziesiątkę, danie subtelne w smaku i jednocześnie wykwintne :) Doskonałe na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 2 filety flądry strzałozębnej + sól + pieprz mielony biały + łyżka soku z cytryny
    3 łyżki przyrządzonej masy szpinakowej (mała wiązka liści szpinaku + 1,5 łyżki masła + maggi do smaku zamiast soli + pieprz miel
    150 g twarogu wędzonego + 2 łyżki gestej kwaśnej śmietany
    masło do posmarowania naczynia do zapieczenia + bułka tarta do wysypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Ryba Przystawki

Roladki rybne ze szpinakiem i wędzonym twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0abl8sf 1. Filety rozmrozić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i odstawić przynajmniej na godzinę.
    Zamarynowane filety przeciąć wzdłuż na pół, na każdy tak powstały długi pasek nałożyć klasycznie przygotowany szpinak i na wierzch twaróg zmieszany ze śmietaną.
  • image-0h2uhkn 2. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i ułozyć w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.
  • image-19w3af3 3. Piec ok. 17 - 20 minut w 180 stopniach, przed podaniem udekorować młodymi listkami szpinaku i kawałkami limonki.
  • image-0e6654w 4. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować