Roladki rybne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i osuszamy.
Skrapiamy sokiem z cytryny,
oprószamy solą i pieprzem.
2.Cukinię myjemy i osuszamy
(nie obieramy). Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy
5 minut na rozgrzanym maśle.
Studzimy. Bazylię myjemy,
osuszamy i siekamy. Mieszamy
z cukinią. Doprawiamy solą
i pieprzem. Wykładamy na
filety. Zwijamy w roladki.
3.Papryki myjemy i osuszamy.
Usuwamy gniazda nasienne,
miąższ kroimy w paski. Cebule
i czosnek obieramy. Cebule
drobno kroimy, szklimy na
rozgrzanej oliwie. Wkładamy
paprykę i przeciśnięty przez
praskę czosnek. Dusimy do
miękkości (ok. 10 minut). Przekładamy
do naczynia żaroodpornego,
wkładamy roladki.
Pieczemy 35 minut w 190 °C.
Porady
Rady redakcyjnej kucharki Krystyny
Do papryki warto dodać 1/2 puszki krojonych pomidorów w zalewie i poddusić.
Komentarze