Roladki rybne z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Mam 26 lat. Lubię wyszukiwać przepisy na nowe potrawy i przygotowywać je rodzinie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 4 duże filety rybne, np. z pangi
    ● średnia cukinia
    ● 2 małe cebule
    ● czerwona papryka
    ● żółta papryka
    ● 1-2 ząbki czosnku
    ● łyżka masła
    ● 1/2 pęczka bazylii
    ● sok z 1 cytryny
    ● sól, pieprz
    ● oliwa

Roladki rybne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Skrapiamy sokiem z cytryny,
    oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Cukinię myjemy i osuszamy
    (nie obieramy). Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy
    5 minut na rozgrzanym maśle.
    Studzimy. Bazylię myjemy,
    osuszamy i siekamy. Mieszamy
    z cukinią. Doprawiamy solą
    i pieprzem. Wykładamy na
    filety. Zwijamy w roladki.
  • 3. Papryki myjemy i osuszamy.
    Usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w paski. Cebule
    i czosnek obieramy. Cebule
    drobno kroimy, szklimy na
    rozgrzanej oliwie. Wkładamy
    paprykę i przeciśnięty przez
    praskę czosnek. Dusimy do
    miękkości (ok. 10 minut). Przekładamy
    do naczynia żaroodpornego,
    wkładamy roladki.
    Pieczemy 35 minut w 190 °C.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny Do papryki warto dodać 1/2 puszki krojonych pomidorów w zalewie i poddusić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy