ROLADKI RYBNE Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

Jak dla mnie pychotka :)

Składniki:

  • 1 kg. filetów z ryby - u mnie mintaj
    sok z cytryny
    przyprawa do ryb
    1 szkl bułki tartej
    1 szkl. zmielonych chipsów
    jajko


    NADZIENIE:
    50 dag pieczarek
    1/2 szkl smietany lub jogurtu naturalnego
    1 jajko
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    bułka tarta do zageszczenia masy

Roladki rybne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki rybne z pieczarkami 1. Filety osuszamy na papierowym reczniku,skrapiamy sokiem z cytryny,opószamy przyprawa i wstawiamy do lodówki.Pieczarki kroimy i smazymy na oleju do momentu az odparuje z nich sok.Doprawiamy do smaku.Gdy przestygna dodajemy smietane,jajko,zielenine-wszystko zageszczamy bułka tartą,ewentualnie ostatecznie doprawiamy do smaku.Filety smarujemy warstwa farszu,zawijamy i spinamy wykałaczką.Tak zrobione roladki panierujemy w jaju,i panierce zrobionej z bułki tartej i chipsów.Roladki smazymy na złoty kolor na oleju.Nastepnie przekładamy roladki do naczynia zaroodpornego polewamy tłuszczem i pieczemy ok 10 minut w temp.180*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy