Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne roladki ze szpinakowych naleśników to opcja nie tylko na imprezową przekąskę, ale także na kolację, śniadanie, a nawet na obiad.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki (na ok. 4 szt. o śr. 28 cm):
    130g mąki pszennej
    130 ml mleka
    120 ml wody
    1 duże jajka
    50 g świeżego szpinaku baby
    1/4 łyżeczki soli
    1 łyżki oleju rzepakowego
    Dodatkowo:
    250 g serka śmietankowego ze szczypiorkiem
    200 g wędzonego pstrąga łososiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka z wodę dodać szpinak i dokładnie rozdrobnić blenderem. Dodać pozostałe składniki ciasta i zmiksować do połączenia się składników. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki wystudzić. Jednego naleśnika posmarować serkiem, przykryć drugim naleśnikiem i posmarować go porcją serka. Kilka centymetrów od brzegu ułożyć pasek z wędzonego pstrąga. Naleśniki zwinąć w ciasny rulon. Tak samo przygotować kolejny rulon z dwóch pozostałych naleśników. Obwinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Ostrym nożem kroić roladki o grubości ok. 2 cm. W roladki powbijać patyczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować