Roladki z kiełbasą i boczkiem

4.5 (187 ocen)

Najlepsze roladki są z wołowiny, ale takie tez są pyszne.

Składniki:

  • 1 kg surowej szynki wieprzowej
    1 większe pętko wędzonej kiełbasy
    20 dag wędzonego boczku
    1 czerwona papryka
    2 kiszone ogórki
    2 cebule
    2 łyżki smalcu
    musztarda rosyjska
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kiełbasą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki prawie tradycyjne 1. Mięso pokroić w grube plastry i rozbić na cienkie płaty, następnie posmarować mięso grubą warstwą musztardy.
  • roladki prawie tradycyjne 2. Boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę pokroić w grubsze słupki, cebulę pokroić w piórka.
    Na posmarowanym musztardą mięsie ułożyć boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę oraz cebulę, następnie ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką lub obwiązać nicią.
  • roladki prawie tradycyjne 3. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na mocno brązowy kolor.
    Obsmażone roladki przełożyć do garnka i zalać je 1/2 litra gorącej wody, a na patelni podsmażyć na złoty kolor pozostałą z robienia roladek cebulę i dodać ja do mięsa, dołożyć 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1 łyżeczkę musztardy, liść laurowy i na małym ogniu dusić pod przykryciem około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować