PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Roladki z kiełbasą i boczkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/39/40e99b796f3f8e0f2c13cf4e4437073333e9cf8f.jpeg24483264http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/roladki-prawie-tradycyjne-5
1 kg surowej szynki wieprzowej
1 większe pętko wędzonej kiełbasy
20 dag wędzonego boczku
1 czerwona papryka
2 kiszone ogórki
2 cebule
2 łyżki smalcu
musztarda rosyjska
przyprawy
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki z kiełbasą i boczkiem
1.
Mięso pokroić w grube plastry i rozbić na cienkie płaty, następnie posmarować mięso grubą warstwą musztardy.
2.
Boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę pokroić w grubsze słupki, cebulę pokroić w piórka.
Na posmarowanym musztardą mięsie ułożyć boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę oraz cebulę, następnie ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką lub obwiązać nicią.
3.
Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na mocno brązowy kolor.
Obsmażone roladki przełożyć do garnka i zalać je 1/2 litra gorącej wody, a na patelni podsmażyć na złoty kolor pozostałą z robienia roladek cebulę i dodać ja do mięsa, dołożyć 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1 łyżeczkę musztardy, liść laurowy i na małym ogniu dusić pod przykryciem około 1 godziny.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze