Roladki Pompejki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zachęcam do zrobienia panierki z ziemniaków, smak jest idealny do połączenia z kurczakiem. Panierka po usmażeniu jest chrupiąca i smakuje jak frytki.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka
    • Cebula
    • 15 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • Papryka czerwona
    • 10 dag sera żółtego
    • 5 ziemniaków
    • 2 jajka
    • Mąka pszenna do panierki

Roladki pompejki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • grzyby 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów.
  • ser 3. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami.
  • farsz 4. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki.
  • ziemnaiki 5. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, delikatnie odciskamy sok.
  • jajko 6. Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem.
  • mąka 7. Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia.
  • roladki 8. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i obtaczamy w startych ziemniakach.
  • kotlety 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
  • kotlety 10. Kotlety gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy