Roladki Panierowane z Pieczarką Marynowaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

kolejne roladki

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka (kroimy na około 6 plastrów)
    6 pieczarek marynowanych
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    oregano
    2 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    olej do smażenia

Roladki panierowane z pieczarką marynowaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta ubić na kotlety.
    2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką.
    3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę.
    4. Jajka rozbić w jednej misce, w drugiej zmieszać mąkę z bułką tartą.
    5. Panierować na przemian. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy