Roladki mięsne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Roladki goszczą często w niedziele na moim stole.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • - 1 kg schabu wieprzowego
    - 10 plasterków boczku gotowanego- wędzonego
    - 10 dag sera żółtego
    - pół papryki czerwonej
    - 3 ogórki konserwowe
    - musztarda

Roladki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy oraz rozbijamy na cienkie plastry.
  • 2. Musztardą smarujemy nasz rozbity schab.
  • 3. Na rozbity schab kładziemy paprykę, ogórek, ser żołty i zawijamy.
  • 4. Boczkiem owijamy pojedynczo każdy kawałek tworząc smaczną roladkę.
  • 5. Roladki nakuwamy małą wykałaczką, żeby nam się to wszystko nie rozleciało.
  • 6. Pieczemy przez 60 minut w piekarniku w temp. 190 stopni w rękawie lub naczyniu żaroodpornym. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy