Roladki indycze z fetą i orzechami marynowane w czerwonych buraczkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z indyka umyj, następnie osusz, rozbij na cienkie płaty. Każdy filet oprósz solą i pieprzem.
Buraczki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach dodaj do nich 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Filety natrzyj buraczkami i odstaw na całą noc do lodówki.
2.Następnego dnia wyjmij filety, każdy posmaruj z jednej strony chrzanem, połóż słupek sera feta i zwiń w roladkę
3.Roladkę włóż w rękaw do pieczenia i zawiń jak cukierek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 30 minut.
4.Po upieczeniu roladki posyp zmielonymi orzechami włoskimi.
Podaj z surówką.
Komentarze