Roladki indycze z fetą i orzechami marynowane w czerwonych buraczkach.

0 (0 ocen)

  • 9 godz.

Delikatne roladki nadziewane serem feta, posypane orzechami włoskimi idealne na uroczysty obiad.

  • 9 godz.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    2 filety z indyka,
    2 średnie buraczki czerwone,
    4 orzechy włoskie drobno zmielone,

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    2 słupki sera feta,

    Składniki robocze:
    2 ząbki czosnku,
    3 łyżeczki chrzanu,
    sól, pieprz do smaku,

    Do dekoracji:
    Sałata rzymska, surówka z pora,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki indycze z fetą i orzechami marynowane w czerwonych buraczkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marymownie filetów. 1. Filety z indyka umyj, następnie osusz, rozbij na cienkie płaty. Każdy filet oprósz solą i pieprzem.
    Buraczki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach dodaj do nich 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
    Filety natrzyj buraczkami i odstaw na całą noc do lodówki.
  • Filet przed zwinięciem w roladkę. 2. Następnego dnia wyjmij filety, każdy posmaruj z jednej strony chrzanem, połóż słupek sera feta i zwiń w roladkę
  • Roladka przed pieczeniem. 3. Roladkę włóż w rękaw do pieczenia i zawiń jak cukierek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 30 minut.
  • Roladki po upieczeniu. 4. Po upieczeniu roladki posyp zmielonymi orzechami włoskimi.
    Podaj z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować