Roladki Hebrajki

  • wyświetlono: 442 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Propozycja na świąteczny lub niedzielny obiad, roladki ze schabu z pysznym farszem.

Beata-O
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

• ½ kg schabu
• 1 jajko ugotowane na twardo
• ½ papryki czerwonej
• 1 parówka
• Opakowanie serka topionego w plastrach
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki Hebrajki

  • mięso1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz2. Parówkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko.
  • ser3. Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera.
  • farsz4. Następnie po łyżce farszu.
  • roladki5. Zwijamy w roladki.
  • 6. Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem.
  • roladki7. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  • rolakdi8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki9. Kotlety gotowe. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serroladkipaprykajajko

Komentarze

Podobne przepisy

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Zapiekane roladki

Roladki z kurczaka zatopione w...

Roladki faszerowane

Dodane przez: Milena127

Faszerowane roladki

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami,...

image-26rmrgb

Dodane przez: paolineczka

Piekielne roladki

Piekielne roladki ze schabu z cebulą...

Roladki

Dodane przez: paula_kg

Roladki inaczej

Roladki które zaskoczą całą rodzinę

roladki

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Roladki Filimonki

Roladki, które każdemu zasmakują,...

Roladki Schabowe

Dodane przez: gotowanietoproste

Roladki Schabowe

Raz lub dwa razy w miesiącu pojawia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE