• ½ kg schabu
• 1 jajko ugotowane na twardo
• ½ papryki czerwonej
• 1 parówka
• Opakowanie serka topionego w plastrach
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki Hebrajki
1.
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.
Parówkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko.
3.
Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera.
4.
Następnie po łyżce farszu.
5.
Zwijamy w roladki.
6.
Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem.
7.
Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
8.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9.
Kotlety gotowe. Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze